[Notebook] Specificaties batterij en voedingsadapter (oplader) en aanbevolen gebruik

In dit artikel geven we gedetailleerde specificaties voor originele ASUS-batterijen en stroomadapters (opladers), samen met richtlijnen voor optimaal gebruik ervan. Deze handleiding richt zich met name op scenario's waarin stopcontacten in specifieke situaties wel of niet voldoende stroom kunnen leveren aan de voedingsadapter van de laptop, zoals in een vliegtuig, gewone stopcontacten en zelfs stopcontacten op verlengsnoeren. Het doel is om ervoor te zorgen dat de voedingsadapter van de laptop goed functioneert en voldoende voldoet aan de energiebehoefte in verschillende omgevingen.

Specificatie van wisselstroomadapter

De AC-adapter van de ASUS-laptop toont de ingangs-/uitgangsspanning/stroom (zoals onder het rode vierkantje op de afbeelding) en de veiligheidscertificeringen op de achterkant.

INPUT: Toepasselijke spanning is 100~240V als AC (wisselstroom), 50~60Hz als frequentie en 2A als stroom.

OUTPUT: Toepasselijke spanning is 19V als DC (gelijkstroom) en 6,32A als stroom. Het maximale watt is 19V * 6.32A = 120W.

U kunt de specificatie van de AC-adapter ook controleren in de gebruikershandleiding. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de gebruikershandleiding kunt downloaden.

Specificatie van AC-adapterconnector

Hier volgen de algemene connectorspecificaties van de AC-adapter van ASUS-laptops:

Connectorspecificatie4.0 Ø4.5 Ø
5.5 Ø6.0 Ø
USB Type-C

De specificatie van de AC-adapter controleren op de officiële ASUS-site

1. Ga naar de officiële ASUS-website, klik op [Search], voer vervolgens [Modelnaam] in en druk op de Enter-toets op het toetsenbord. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de modelnaam kunt controleren. (Het volgende neemt UX482EA als voorbeeld.)
  2. Selecteer [Meer informatie]
  3. Selecteer na het openen van de productpagina [Tech Specs]
  4. Op de pagina met technische specificaties vindt u informatie over de AC-adapter in het specificatieveld Voeding

Het onderhouden en aanbevolen gebruik van de AC-adapter en kabel

Raadpleeg de volgende items om de AC-adapter en voedingskabel van de ASUS-notebook correct te gebruiken om mogelijke schade aan de laptop te voorkomen.

1. Gebruik voor de beste prestaties de originele ASUS-netadapter en voedingskabel voor uw ASUS-notebook om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.
  2. Gebruik geen verschillende adapters op verschillende modellen, anders kan het aansluiten van verschillende formaten connectoren schade veroorzaken. Hoewel de grootte van de DC-aansluiting hetzelfde is, moet u ervoor zorgen dat de adapterspecificatie (bijv. 19V / 4,74A) hetzelfde is. Anders wordt de adapter of laptop beschadigd door verkeerd gebruik.
  3. Voordat u de laptop oplaadt met de adapter, moet u ervoor zorgen dat er geen abnormale dingen (zoals stof of klein katoen) in de connectoren van de AC-adapter en de laptop zittenP. Als er iets vastzit, maak het dan schoon voordat u de AC-adapter gebruikt.
  4. Plaats de adapter niet op de grond terwijl u deze gebruikt, omdat de wielen van de bureaustoel de stroomkabel gemakkelijk kunnen beschadigen en kortsluiting of elektriciteitslek voor de kabel kunnen veroorzaken.
  5. Tijdens het gebruik van de AC-adapter: trek de voedingskabel van de AC-adapter uit en bind deze niet vast aan de AC-adapter of iets dergelijks.
  6. Bewaar de AC-adapter of terwijl u deze niet gebruikt: Raadpleeg de volgende afbeeldingen om de voedingskabel op de juiste manier op te bergen en gebruik klittenband om deze vast te binden. Op deze manier bespaart u niet alleen de kabel gemakkelijk, maar voorkomt u ook dat deze kapot gaat.

Opmerking:

1. De kapotte of beschadigde kabel kan kortsluiting veroorzaken tussen de binnenkant van de computer en de adapter, hij kan ook een elektrische schok of oververhitting krijgen, en zelfs vlam vatten.
  2. Knoop de kabel niet aan de AC-adapter of iets anders vast, want als u deze niet op de juiste manier vastmaakt, kan de binnenkant van de kabel van de kabel breken. De volgende afbeeldingen zijn de onjuiste methoden voor het binden van kabels.

Batterij-instructies

ASUS-batterijen van laptops gebruiken een Li-ionbatterij die geen batterijgeheugeneffect heeft, en het systeem kan overbelasting/overmatige ontlading/temperatuurregeling voorkomen.

Eén ding dat benadrukt moet worden, is dat de Li-ionbatterij  "zelfontlading" en het batterijniveau iets zal dalen, ook al wordt deze niet gebruikt.

Als de batterij lange tijd is opgeslagen en tot 0% is ontladen, kan dit ertoe leiden dat de spanning van de batterij lager is dan de specificatie van onderspanning en dat de batterij beschadigd raakt en niet langer oplaadbaar is.  Daarom moet u altijd een bepaalde hoeveelheid lading overhouden voordat u deze op lange termijn opbergt zonder te gebruiken.

We raden aan om de batterij op te laden tot 50%, het apparaat uit te schakelen en de AC-adapter te verwijderen wanneer u de laptop voor een lange tijd.  Laad de batterij elke drie maanden op tot 50% om de batterij te verversen en schade aan de batterij door overmatige ontlading te voorkomen.

Voor andere introducties van batterijen kunt u hier meer informatie vinden over het ASUS Battery Information Center.

Laad uw notebook op

1. Sluit het wisselstroomsnoer aan op de AC/DC-adapter.
  2. Sluit de DC-voedingsconnector aan op de voedingsingang (DC) van uw notebook.
  3. Sluit de wisselstroomadapter aan op een stroombron van 100V~240V.

Laad de notebook 3 uur op voordat u deze voor de eerste keer in batterijmodus gebruikt.

Opmerking: Het uiterlijk van de voedingsadapter kan variëren, afhankelijk van het model en uw regio. Voor gedetailleerde informatie raadpleegt u uw Gebruikershandleiding instructies.

V & A:

Vraag 1: Waarom stopt mijn computer met opladen nadat het batterijniveau 60% of 80% is?

Antwoord 1: Zorg ervoor dat u de oplaadmodus instelt in de ASUS Battery Health Charging-software (voor sommige modellen is Battery Health Charging geïntegreerd in MyASUS). Om de batterij te beschermen, kunt u met Battery Health Charging het maximale ROSC-vermogen (Relative State Of Charge) van uw batterij instellen, wat de levensduur van de batterij helpt verlengen. Lees meer over de introductie van ASUS Battery Health Charging.

V2: Waarom zijn de tijd en de instellingen niet correct in de BIOS-configuratie nadat ik de computer lange tijd niet heb gebruikt?

A2: Omdat de meeste laptops de ingebouwde batterij gebruiken, heeft deze geen stroom als de computer niet is gebruikt of opgeladen, en dan worden de BIOS-tijd en -instellingen weer standaard.

Als u de computer lange tijd niet zult gebruiken, laadt u de batterij op tot 50% en schakelt u het apparaat uit, en laadt u de batterij vervolgens elke maand op tot 50%ten tweede om te voorkomen dat de batterij geen stroom krijgt.

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing.

**Geef alstublieft uw batterij, stroomkabel en wisselstroomadapter als reparatieservice nodig is, zodat we elke medeplichtige kunnen onderzoeken.