Blog

Onze kijk op de nieuwste trends en technologieën in de sectoren onderwijs, MKB en enterprise.
9 augustus 2024

Augmented werken met generatieve AI: 5 krachtige gebruikscases

Hebt u in de kantine al geruchten gehoord dat het personeel zijn baan zou kunnen verliezen aan kunstmatige intelligentie (AI)? Deze angsten zijn niet ongegrond.

De Franse Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling ontdekte onlangs dat 27% van de banen wereldwijd een groot risico lopen om geautomatiseerd te worden. Tegelijkertijd laten marktgegevens van Gitnux zien dat AI wereldwijd 52% van de banen zou kunnen overnemen, terwijl ruwweg 36 miljoen banen in de VS in de komende decennia "hoge blootstelling" aan AI-automatisering te wachten staat.

In een recent (en extremer) voorbeeld ontsloeg de CEO van een Indiaas e-commerce platform 90% van zijn ondersteunend personeel en verving hen door een AI-chatbot, die hij naar eigen zeggen efficiënter en kosteneffectiever vond dan menselijke werknemers.

Hoe ze ook worden gebruikt, tools zoals chatbots en generatieve AI (GenAI) vertegenwoordigen een enorm ontwrichtende paradigmaverschuiving voor kantoorwerkzaamheden, waarbij bedrijven zich afvragen of ze zich alleen voor AI kunnen afsluiten om werknemers te beschermen, of dat ze er helemaal voor gaan en het meeste menselijke personeel overbodig maken.

Gelukkig is er een gezonde middenweg - een 'augmented workforce'-model waarin AI-systemen en menselijke werknemers samenwerken om betere resultaten te behalen dan wanneer een van beide afzonderlijk werkt.

In dit artikel belichten we de verschillende manieren waarop kantoorpersoneel in verschillende functies en bedrijfstakken met AI samenwerkt om hun werkprestaties te verbeteren en hun prestaties te verhogen.

Creatieve samenwerking met GenAI

  1. Marketingbetrokkenheid verbeteren: Een marketeer bij een klein bedrijf voor plantaardige desserts gebruikt Image Creator in Microsoft Copilot om haar te helpen bij het schrijven en illustreren van overtuigende nieuwsbrieven voor het bedrijf, die ze vervolgens verfijnt om bij de stem en stijl van haar merk te passen. Ze ziet nu meer betrokkenheid bij haar e-mailcampagnes en heeft meer tijd voor interactie met klanten.

  2. Code genereren voor nieuwe toepassingen: Een software-engineer voor een metaverse commerce-app gebruikt Gemini om haar te helpen bij het schrijven van nieuwe functies, simpelweg door de functie die men wil bouwen in natuurlijke taal te beschrijven - Gemini genereert de code voor haar, waardoor ze uren tot dagen tijd bespaart die ze zou hebben besteed aan het slopende schrijven van code.

  3. Het HR-proces versnellen: Een HR-generalist voor een energie-denktank die vroeger uren nodig had om onderzoek te doen naar elke functie die hij moest invullen, gebruikt nu Copilot om hem te helpen kandidaten snel te screenen. Hij kan direct aan de specifieke vereisten van elke aanwervende manager voldoen en suggesties voor sollicitatiegespreksvragen ontvangen die rolspecifiek zijn, waardoor het aanwervingsproces voor alle betrokkenen veel efficiënter verloopt.

  4. Direct genereren van een pitchdeck: Een CTO van een technische startup met beperkte ontwerpvaardigheden gebruikt Gemini om via een eenvoudige prompt visuals te genereren voor een voorstel voor een slide-deck, waardoor hij meer tijd overhoudt om zijn pitch te oefenen. 

    • Een volledig ingevulde spreadsheet maken zonder een vinger uit te steken: Een evenementenplanner voor een logistieke multinational gebruikt Gemini om automatisch een werkplanningsspreadsheet te maken voor de regionale conferentie van het bedrijf door eenvoudig ieders rollen te beschrijven en aan te geven wat er moet worden bereikt.

 

Welke technologieën kunnen het gebruik van AI door werknemers het beste optimaliseren?

Hoe krachtig de AI-tools die uw werknemers inzetten ook zijn, de resultaten zullen nog steeds beperkt zijn tot de kracht van de hardware waarop die tools draaien.

Wij raden inkoopteams aan om pc's te kiezen die draaien op de Intel Neural Processing Unit (NPU), die wordt gebruikt door onze ASUS ExpertBook B5-serie. Met een CPU, NPU en GPU die allemaal perfect samenwerken om opkomende AI-werklasten aan te kunnen, is Intel optimaal voor AI-verbeterde taken zoals contentcreatie en geavanceerde samenwerking. Het is bovendien de beste keuze voor het aansturen van een programma zoals Copilot, dat ook vooraf geïnstalleerd is op ExpertBook B5 laptops. 

Conclusie

In een recent interview met PYMNTS zei Euro Beinat, global head of AI and data science bij tech-investeringsbedrijf Prosus, over de impact van AI op kantoorwerk: "Engineers, softwareontwikkelaars en dergelijke kunnen het werk tweemaal zo snel doen. Een van de neveneffecten is dat veel van deze werknemers meer en iets andere dingen kunnen doen dan we voorheen deden."

Bovendien noemde Forbes in een rapport over AI-trends voor 2024 'augmented working' als een belangrijke vaardigheid op de werkplek.

Het is duidelijk dat AI beter werkt met mensen dan alleen. Daarom moeten ondernemers niet onderzoeken hoe AI hun werknemers kan vervangen, maar hen in staat stellen om meer waarde toe te voegen aan hun werkzaamheden.

Ontdek de ASUS ExpertBook-serie geïntegreerd met Copilot

Delen
ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403, Series 1 intel)
ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403, Series 1 intel)
ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403, Series 1 intel)
14"
0.0 out of 5 stars.


  • Windows 11 Pro - ASUS raadt Windows 11 Pro aan voor bedrijven
  • ‘s Werelds lichtste 14" OLED zakelijke laptop, met een gewicht van slechts 990 gram
  • Tot Intel® Core™ 7 processor (Serie 1)
  • Specifieke Copilot-toets voor meer AI-ontdekkingen
  • Duurzaam gedurende de hele levenscyclus van het product
  • Volledig metalen hoogwaardige magnesium-lithiumlegering behuizing
  • Duurzaamheid op niveau MIL-STD 810H Amerikaanse militaire standaard
  • 16:10 WQXGA+ OLED-scherm
  • Twee smart-cooling ventilatoren, met automatische stofverwijdering
Abonneer u op onze blog
Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën voor de sectoren onderwijs, MKB en enterprise.